Velodroom Matthijs
Crowdfunding

Crowdfunding

Gestolen fiets

Een topfiets voor de paralympische topsporter Matthijs Drenth (24). Dat is de inzet van de crowdfunding die in februari 2022 van start is gegaan. Matthijs Drenth wil in 2024 in Frankrijk meedoen aan de Paralympics en heeft daarvoor een aangepaste fiets nodig die al gauw 6.000 euro kost. Matthijs had zo’n fiets, maar die werd kortgeleden bij een inbraak in zijn studentenhuis gestolen.

Matthijs Drenth Fiets Crowdfunding

De diefstal is een regelrechte ramp want Matthijs is weliswaar sinds juli 2020 lid van de centrale talentselectie van de KNWU (de wielerbond), maar zijn materiaal moet hij als paralympiër zelf bekostigen. Matthijs heeft een chronische hersenaandoening genaamd cerebrale parese en kan daardoor maar met een hand remmen en schakelen. Zijn koersfiets moet daarop aangepast worden en dat maakt de fiets nog duurder dan deze al is.

Een bedrag van 6.000 euro voor een nieuwe fiets gaat zijn draagkracht ver te boven. Vandaar dat hij via de Stichting Velodroom Matthijs  – die hem financieel ondersteunt op zijn weg naar Parijs – de hulp van sympathisanten inroept. Mensen die hem willen helpen zijn droom, een olympische medaille, werkelijkheid te laten worden. Matthijs Drenth wil elke gever persoonlijk bedanken en op de hoogte houden van zijn wel en wee op weg naar de Spelen van 2024. Vermeld in dat geval je mobiele telefoonnummer of je email adres op de overschrijving.

Regiobank: NL86 RBRB 0205 0167 15

Ten name van: Stichting Velodroom Matthijs

Bedrag

Doel bereikt. Geweldig! Dank jullie allen.
0
Streefbedrag Racefiets